Barnabas2014

Kovács Barnabás
polgármesterjelölt, GÖDÖLLŐ

"Én vagyok az, ki követ kőre rak, és hisz a falban rendületlenül."

MSZP2014
Önkormányzat
és politika
Körzeti
jelöltjeink
Amit
szeretnénk
Bemutatkozó Városi
programunkból
Baloldal?
Ma???
Az Ön városa
Az Ön döntése
"Laza"
sarok
szakma politika fotók én mondtam rólam mondták nők

"Gödöllőt számomra a gödöllőiek jelentik. Szeretem a városomat. Büszke vagyok rá, szeretem az itt élő embereket. Úgy érzem, lekötelezettje is vagyok lakóhelyemnek, a számomra életteret, otthont adó Gödöllőnek."
(Rádióriport, 2006)

"Magyarországon jelenleg nincs diktatúra.
Magyarországon demokrácia van. De a jelenlegi magyar demokrácia különös demokrácia, Orbán Viktor demokráciája. Orbán Viktor demokráciája olyan demokrácia, mint amikor két farkas és egy bárány demokratikusan, sőt kétharmados többséggel szavaz arról, hogy mi legyen a vacsora." (Tévériport, 2011)
"...Ennek a költségvetésnek három komoly baja van. Számszakilag hibás, tartalmilag hiányos és pénzügyileg tarthatatlan. Az egészségbiztosítási járulékszámításban 16%-os hiba van. Egy sima összeadás/szorzás műveletben. Akkor vajon mi lehet a bonyolultabb sorok mögött. Intézmények költségei és más kötelezettségek pedig egyszerűen kimaradtak a költségvetésből. Nem nagy baj, mondta gazdasági bizottsági ülésen a főjegyző, hiszen a második félévet úgyis pótköltségvetéssel kell kezdeni. Tehát már a benyújtás pillanatában tudni lehet, hogy a költségvetés tarthatatlan. Egy hibás, hiányos és tarthatatlan költségvetést nem lehet támogatni. Persze nincs kétségem a szavazás végeredményéről, de tényleg érdekelne, hogy egy szakmaiságra valamit is adó képviselő hogyan számol el a lelkiismeretével, ha erre az előterjesztésre igennel szavaz?"
(Pest megyei közgyűlés, 2001)
" ...A szavazásnál tartózkodni fogok, két ok miatt.
Egyrészt a külső környezet, a kormány gazdasági ámokfutása, a folyton változó jogszabályok, az önkormányzatok kiüresítése szinte lehetetlenné teszi konzisztens költségvetés készítését. Ezért méltánytalan lenne nemmel szavazni az előterjesztésre.
Ugyanakkor a benyújtott költségvetés számai, belső arányai, súlypontjai véleményem szerint nem adnak megfelelő válaszokat a kialakult nehéz helyzetre. A költségvetés hiánnyal tervez, és ezt újabb félmilliárdos hitel felvételével kívánja pótolni. Ráadásul úgy gondolom, ha egy önkormányzat pénzügyi helyzete miatt kénytelen bezárni a strandját, lemondani a járda- és útépítésről, növelni a parkolásí díjat és zónát, megadóztatni a külterületi telkeket is, akkor ebben a helyzetben nem biztos, hogy kétszázötven millióért parkolót kell vásárolni az ismert helyi vállalkozótól. Ezért támogatni sem tudom az előterjesztést, marad tehát a tartózkodás." (Gödöllői önkormányzat, 2012)
20/512-1121 barnabas2014@gmail.com facebook.com/barnabas2014 twitter.com/barnabas2014 youtube.com/user/barnabas2014